Landskapsfotografering
I oktober hadde jeg Workshop i Landskapsfoto på den Svenske Vestkysten med Drøbak Fotoklubb. Vi hadde valgt Grebbestad som hovedbase da det ligger sentral i forhold til de fineste fotodestinasjonene som Ramsvikslandet og Tjurpannan som var to av stedene vi besøkte. Mange tenker kanskje at det ikke er fint ved kysten og havet sent på høsten, men det er en av de aller flotteste tidene på året. Sjelden er lyset finere og været mer spennende enn på senhøsten, variert og spennende vær gir også finere og mer dramatiske landskapsbilder.

Fokus på dybdeskarphet og komposisjon
Det var en engasjert gjeng med fotografer fra Drøbak som deltok på Workshop i landskapsfoto. Det ble to døgn hvor vi i både teori og praksis gikk gjennom alle fasene av landskapsfotografering. Alt fra dybdeskarphet, komposisjon og nattfotografering til bruk av filter til landskapsfotografering. Høstværet viste seg fra sin beste side sett fra en landskapsfotografs øyne. Vi hadde alt fra tåke og vind til knallrøde soloppganger og oransje solnedganger.

Bruk av filter til landskapsfotografering
Vi hadde ekstra fokus på bruk av filter og hvordan gråfilter og graderte filter påvirker resultatet. Med gråfilter er det fotografen som til enhver tid har kontroll på lukkertiden, mens det graderte filteret jevner ut lysmengden mellom himmel og forgrunn.

Bestfoto på workshop i fantastiske Bohuslän
Bohuslän og den Svenske vestkysten er en perle av de sjeldne med en fantastisk skjærgård og idylliske små byer som Fjällbacka, Lysekil og Smögen. Her er det også flere naturreservater som Tjurpannan og Ramsvikslandet med fantastisk urørt kystlandskap. Har du lyst til å delta på Workshop i landskapsfotografering på den Svenske vestkysten så er det bare å ta kontakt.

Landskapsfotografering med BestFoto
Har du lyst til å være med Bestfoto på workshop i landskapsfotografering har jeg alltid nye Workshoper og kurs på gang. På workshop med BestFoto lærer du alt fra grunnleggende teknikk til hvordan du stiller inn kamera manuelt. Ellers så er temaer som komposisjon, bruk av filter, lys, eksponering og dybdeskarphet ting som gjennomgås og trenes på. Jeg holder Workshop for både fotoklubber og firmaer i alle typer landskap fra kyst til høyfjell. Så er det noen workshoper jeg arrangerer selv og disse finner du oversikt over her.